Мечтана Италия - Сан Марино, Урбино, Флоренция
« »

8 дни / 7 Нощувки
Цена от: 
790 BGN 
Полетно разписание:
сряда София 20:45 Болоня 21:30
сряда Болоня 22:05 София 00:50
 • Всички времена са местни за съответната дестинация.

ДЕН-1 / сряда
Отпътуване за Италия с полет на авиокомпания Wizz Air. Кацане на летището в Болоня. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-2 / четвъртък
Закуска. Информационна среща с вашия представител.
Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Сан Марино: републиката, която, според легендите, е основана от Сан Марино и претендира да бъде най – старата в Европа. Пешеходна разходка и разглеждане на: площад „Либерта“, Правителствения дворец, Крепостните стени с трите кули – символ на Републиката.
Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря.

ДЕН-3 / петък
Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Римини. Пешеходна обиколка на историческият център на Римини – Арката на Октавиан Август, старата часовникова кула, катедралата ‚Малатеста“, площад „Тре Мартири“, старият рибен пазар, Мостът на Тиберий и уличката на Фелини.
Връщане в хотела и свободно време за плаж или
Следобяда: полудневна екскурзия по желание до Равена: Пешеходна разходка в центъра на града – базиликата Св. Аполинар, Баптистерията на Арий, базиликата “Св. Дух”, базиликата “Сан Витале”, прочута с уникалните си византийски мозайки.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка

ДЕН-4 / събота
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Перуджа и Асизи, на български език. Посещение на Перуджа – град, в който ехото на етруското, римското и средновековното минало все още отеква. Разглеждане на Асизи – родното място на Св. Франциск, покровителя на Италия.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-5 / неделя
Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Урбино, на български език. Пешеходна разходка: Херцогския дворец и Катедралата; родната къща на Рафаело.
Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-6 / понеделник
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Венеция, на български език. Пешеходна разходка: площад “Сан Марко” с едноименната катедрала, Камбанарията; Дворецът на дожите; Мостът на въздишките. Разходка до моста “Риалто”.
Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-7 / вторник
Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Флоренция, на български език: Разглеждане на поразително красивата Флоренция, един пищен град с многовековна история.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН-8 / сряда
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Болоня. Пешеходна разходка на Болоня – Виа Индипенденца, Фонтанът на Нептун – най-често наричана от местните Il Gigante или Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре – мястото, където ще видите едни от най-красивите наредени сгради и смятаната за шедьовър катедрала „Сан Петронио“ и двете кули символ на града.
Трансфер до летището за полет до София.


Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, на база закуска и вечеря и включени летищни такси.
7 HBB/ ЛЕВА Човек в двойна стая Единична стая 3-ти/ 4-ти възрастен 1-во дете 2 – 9,99 г. 2-ро дете 2 – 9,99 г.
27.09-04.10 790 960 760 550 590

В цената е включено:
 • Самолетен билет София-Болоня-София с авиокомпания Wizz Air;
 • Летищни такси;
 • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж с размери 42х32х25 см;
 • 7 нощувки в стандартна стая със закуски и вечери в Astrid hotel 3* или подобен
 • Трансфер летище – хотел – летище
 • Целодневна екскурзия до Флоренция
 • Полудневна екскурзия до Сан Марино
 • Полудневна екскурзия до Урбино
 • Полудневна екскурзия до Болоня
 • Представител от България по време на целия престой
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро със ЗАД ДЗИ

В цената не е включено:
 • Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзията;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Лични разходи;
 • Общинска такса – заплаща се на рецепцията на хотела от всеки клиент, при налична такава.
 • Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц – България, бул. Княз Дондуков №59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД.

Забележки:
  • Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.
Цените са калкулирани с параметри 450$/ тон и 1 евро = 1.15 долара

ЕКСКУРЗИИ - ЦЕНИ В ЕВРО
Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 25 туриста, за екскурзиите до Флоренция и Венеция при минимум 30 туриста. Всички екскурзии могат да се заявят и заплатят на място, при наличие на свободни места. Провеждането на екскурзиите не се гарантира без минимум събрани туристи.

Екскурзии Вид Цена за възрастен Цена за дете (2 – 11.99 г.)
Римини Полудневна 10 5
Болоня Полудневна Включена в цената Включена в цената
Равена Полудневна 24 12
Сан Марино Полудневна Включена в цената Включена в цената
Перуджа и Асизи Целодневна 45 23
Венеция Целодневна 64 32
Урбино Полудневна Включена в цената Включена в цената
Флоренция Целодневна Включена в цената Включена в цената
Верона Целодневна 60 30

Сан Марино - Включена в цената
Посещение на Република Сан Марино, която претендира да бъде една от най-старите в света и според легендите е основана от Сан Марино. Пешеходна разходка и разглеждане на: площад „Либерта“ , където се издига и статуята на свободата; Правителствения дворец, който се намира в центъра на площад Либерта. Двореца е реставриран от архитекта Гае Ауленти и е смятана за една от най-красивите сгради в света; Крепостните стени с трите кули – символ на Републиката. Най-старата Гайта от ХІ в., най-високата Честа от ХІІІ в. и третата Монтале от ХІV в., която е частна кула и е затворена за посещения.

Урбино - Включена в цената
Пешеходна разходка с местен екскурзовод: Херцогския дворец; катедралата „Възнесение Богородично”; родната къща на Рафаело.
В цената не е включена: билет за градски транспорт (2 EUR).

Флоренция - Включена в цената
Разглеждане на поразително красивата Флоренция, един пищен град с многовековна история. Възможност за разглеждане на църквата “Санта Кроче” – наричана още националния “пантеон”, където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; квартала на Данте Алегиери с къщата му; четвъртата по големина катедрала в света “Санта Мария дел Фиоре” с Купола на Брунелески и Кулата на Джото; баптистерията “Йоан Кръстител” с “вратите на рая”; площад “Синьория” с “Палацо Векио” и лоджа деи Ланци – музей на скулптурите под открито небе.

Римини - 10 евро / 5 евро (2 – 11,99 г.)
Пешеходна разходка в историческия център на Римини.Разглеждане на Арката на Октавиан Август,Старата часовникова кула, катедралната църква „Малатеста”, изграденa в средата на 15 в. като погребална църква на управляващата фамилия Малатеста,площад „Тре Мартири” – място за романтични срещи,старият рибен пазар,Мостът на Тиберий и уличката на Фелини.

Болоня - Включена в цената
Пешеходна разходка – разглеждане на забележителностите: Виа Индепенденца, Фонтанът на Нептун – най-често наричана от местните Il Gigante или Гиганта, Дворецът на крал Енцо Савойски, площад Маджоре – мястото, където ще видите едни от най-красивите наредени сгради и смятаната за шедьовър катедрала „Сан Петронио“ и двете кули символ на града. Тя е най-голямата и значима базилика в Болоня и е посветена на Св. Петроний, епископ от V век и светец покровител на града.

Равена - 24 евро/ 12 евро (2 – 11,99 г.)
Пешеходна разходка в центъра на града и разглеждане на: Базиликата Св. Аполинар – украсена с едни от най-късните равенски мозайки от средата на VІ в; Баптистерията на Арий, базиликата “Св. Дух”, базиликата “Сан Витале”, прочута с уникалните си византийски музайки.

Перуджа и Асизи - 45 евро / 23 евро за дете (2 – 11,99 г.)
Отпътуване след закуска от хотела за екскурзия до Перуджа. Ще имате възможност да опознаете историята, културата и страхотните съкровища от изкуството на местността. По време на пешеходната разходка ще се разгледат: Двореца на матистратите (Palazzo Dei Priori); Големия фонтан (Fontana Maggiore) създаден от известните баща и син Никола и Джовани Пизано и Катедралата Сан Лоренцо. Посещение на мистичния град на „Св.Франциск“ – Асизи, който е защитен от дълги крепостни стени и от 8 напълно запазени укрепени канала. Разглеждане на известните забележителности: базиликата „Св. Франциск“, издигаща се на мястото, което самият светец избира да бъде погребан, в зоната, известна през Средновековието като„хълм на ада“ и мястото за публични екзекуции; базиликата „Дева Мария на Ангелите“ (Porziuncola) – разположена в подножието на хълмовете на Асизи, където Св. Франциск открива през 1209г монашеския орден на „Малките братя“ и в чийто параклис на 03 Октомври 1226г. светецът умира; базиликата „Св. Клара от Асизи“ – изградена с типичния розов камък, извлечен от кариерата на планината Субазио. Тук могат да се видят фрески от периода между ХІІ и ХІV век.

Венеция - 64 евро / 32 евро за дете (2 – 11,99 г.)
Разглеждане на един от най-красивите градове „ Кралицата на Адриатика“ – Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод и разглеждане на: площад „Сан Марко“ наричан от Наполеон „ най-елегантният салон на Европа“ и едноименната базилика „Сан Марко“; Камбанарията; Двореца на дожите, построен в готически стил с неестествено червено оцветените си колони; Мостът на въздишките, свързващ старите затвори със стаите за разпити в Двореца на дожите, откъде се смята, че идва и името на самия мост. Разходка до моста „Риалто“ , който бил единственият начин да се прекоси Канале Гранде пеша преди 1854г и построяването на моста „Академия“.

Верона - 60 евро / 30 евро за дете (2-11,99г.)
Отпътуване за за Верона. Пешеходна разходка в историческия център на града: Арена ди Верона – един от най-добре запазените римски амфитеатри в Европа; площад “Бра” – най-големият площад на Верона и един от най-просторните и внушителни в цяла Европа; Къщата на Жулиета; площад “Деле Ербе” – старият римски форум; площад “Синьория” – аристократичният площад на Верона.

Резервации:
 • Депозит 300 лв при резервация
 • Доплащане 21 дни преди датата на пътуване

Условия за анулации:
 • до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
 • от 60 до 30 дни: 100лв
 • от 30 до 22 дни: 300 лв
 • под 22 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сума

Забележки:
 • Минимален брой за провеждането на пътуването са 70 пълноплащащи.
 • При недостатъчен брой записани, Туроператорът ще предложи алтернативна програмата или оферта.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Минимален брой за реализация на допълнителните екскурзии: 25 записани, а за Флоренция и Венеция 30 записани.
 • Туроператора си запазва правото да прави промени в програмата.

Застраховка "Отговорност на туроператора", застрахователна полица № 03700100001167 /21.02.2017 г. до 06.03.2018 г. на ЗД "Евроинс" АД, бул. Христофор Колумб №43, София.